Άρθρο Localit 09 Μαρτίου, 2022

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έργο βελτίωσης βατότητας αγροτικής οδοποιίας της Κέας

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εντάχθηκε το έργο «Βελτίωση Βατότητας Αγροτικής Οδοποιίας Νήσου Κέας» μετά την έγκριση του από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα.

Το έργο αφορά στη βελτίωση της βατότητας πέντε αγροτικών οδών, συνολικού μήκους περίπου 14 χλμ. και το ποσό της χρηματοδότησης του είναι 1.273.939,73€.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ένα έργο που θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας του νησιού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κέας, και προσθέτει ότι, η πρόταση που κατέθεσε, περιλαμβάνει οδοστρωσία και διάνοιξη τάφρων σε νευραλγικά σημεία του αγροτικού οδικού δικτύου και αυτή είναι η πρώτη φορά που  παίρνει χρηματοδότηση για τέτοιου είδους έργο.

“Το έργο είναι καίριας σημασίας, καθώς βασική ασχολία των κατοίκων της Κέας ήταν και παραμένει η γεωργία και η κτηνοτροφία, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύσσεται δυναμικά και ο τριτογενής τομέας του τουρισμού. Σε όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν οι βελτιώσεις των αγροτικών οδών, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στη γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Φυσικό επακόλουθο θα είναι η μείωση του κόστους μεταφορά των προϊόντων, η ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, άρα και η αύξηση της αποδοτικότητας και, τέλος, η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων”, αναφέρει εμφατικά ο Δήμος.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι, τη σπουδαιότητα του έργου για την ανάπτυξη του νησιού, την εξυπηρέτηση των πολιτών (ιδιωτών και επαγγελματιών), των οικιστών και των επισκεπτών του νησιού είχε επισημάνει η Δήμαρχος Κέας,  Ειρήνη Βελισσαροπούλου, τον περασμένο Νοέμβριο σε συνάντηση της με τον Υπουργό, που έθεσε το έργο ως πρωταρχική προτεραιότητα, επιφέροντας την τελική ένταξη του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…