Άρθρο Localit 08 Απριλίου, 2024

Στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου, η αναβάθμιση μονάδας αφαλάτωσης Ερμούπολης Σύρου

Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» εντάσσεται η αναβάθμιση μονάδας αφαλάτωσης Ερμούπολης Σύρου, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.240.000,00 €

Το έργο  αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας δυναμικότητας 1.000 m3/d με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης (Reverse Osmosis, RO), για την υδροδότηση της Ερμούπολης και των οικισμών Μάννα, Αζολίμνου και Ταλάντων Ερμούπολης.

Η νέα μονάδα θα εγκατασταθεί στον χώρο του εργοστασίου αφαλάτωσης της Ερμούπολης, στη θέση Αμπελάκι, Αγ, Δημήτριος, σε αντικατάσταση δύο εκ των παλαιότερων εγκατεστημένων μονάδων της ίδιας δυναμικότητας, εντός εμπορευματοκιβωτίων (containers).

Θα περιλαμβάνει τα κύρια στάδια επεξεργασίας θαλασσινού νερού με RO, δηλαδή προκατεργασία, κύρια επεξεργασία και μετακατεργασία. Θα πρέπει να επιτυγχάνεται απαραίτητα η απαιτούμενη ποιότητα νερού, ημερήσια παροχή, αλλά και το απαιτούμενο ποσοστό ανάκτησης, με την ελάχιστη δυνατή πίεση λειτουργίας. Η μονάδα θα περιλαμβάνει και τις αντλίες τροφοδοσίας θαλασσινού νερού (αντλίες χαμηλής πίεσης) οι οποίες θα αναρροφούν το νερό από την υπάρχουσα δεξαμενή θαλάσσης. Το παραγόμενο νερό θα διοχετεύεται μέσω νέου αντλητικού συγκροτήματος στην υπάρχουσα κεντρική δεξαμενή ποσίμου των εγκαταστάσεων, ενώ η άλμη θα οδηγείται στο υπάρχον φρεάτιο άλμης. Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνονται και όλες οι απαραίτητες συνδέσεις με το υφιστάμενο εργοστάσιο αφαλάτωσης και τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις. Στην πράξη περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση Φ/Β σταθμού, ο οποίος θα καλύπτει μέρος των ενεργειακών αναγκών της μονάδας.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30//09/2024 και  λήξης η 31/12/2025.

Δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…