Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2021

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» η Αθήνα

Στο παγκόσμιο πρόγραμμα, «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» που έχει στόχο να θέσει στο επίκεντρο των πόλεων τις ανάγκες των παιδιών και των νέων και να αναπροσαρμόσει προς αυτή την κατεύθυνση υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιους χώρους, συμμετέχει από σήμερα η Αθήνα.

Ο δήμος της Αθήνας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη UNICEF και την συμμετοχή της ελληνικής πρωτεύουσας στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Αθηνών, από το δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη και τον εκπρόσωπο του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini. Ο κ. Μπακογιάννης παρέλαβε από τον κ. Calestini την επίσημη σφραγίδα της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά καθιστώντας την Αθήνα την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων στοχεύει στη μείωση της παιδικής φτώχειας μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων , τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών φροντίδας παιδιών, την προώθηση της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους και σε χώρους εκπαίδευσης, την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών, της συμμετοχής τους σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων κα .

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη « σε 47 χώρες συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκό χώρο, μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους με σκοπό να κάνουν τις πόλεις και τις κοινότητες τους πιο φιλικές προς αυτά».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα έως και το Δεκαπενταύγουστο το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας…

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο. Με το πρώτο φως της…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…