Άρθρο Localit 02 Μαΐου, 2017

Στο Μόντρεαλ η υπογραφή συμφωνίας από τον Γ. Πατούλη και την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ.Πατούλης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της αυτοδιοίκησης αλλά και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, υπέγραψε χθες, στο Μόντρεαλ, μαζί με τον επίκουρο καθηγητή οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Κουβελά και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Νίκο Παγώνη μία σημαντική συμφωνία υποστήριξης των δραστηριοτήτων της Κοινότητας.

Ειδικότερα μέσω του συγκεκριμένου συμφώνου δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς από το Μόντρεαλ να επισκέπτονται την Ελλάδα για ιατρικές υπηρεσίες,  μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας, ενώ παράλληλα θα στηριχθεί το έργο της Κοινότητας κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο κ. Πατούλης  βρέθηκε για λίγες ώρες στο Μόντρεαλ για την υπογραφή της συμφωνίας αμέσως μετά το Σικάγο, όπου διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ διημερίδα για τον τουρισμό υγείας, ενώ παρέστη και στην παρέλαση της ομογένειας με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας ως Τελετάρχης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ τόνισε τα εξής:

«Σε συνέχεια των δράσεων που έχουμε ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, υπογράψαμε με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος του Μόντρεαλ μία σημαντική συμφωνία.

Σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια η Αυτοδιοίκηση και η επιστημονική κοινότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

O Ιατρικός  Τουρισμός  αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα, που προέρχεται μέσα από το ιατρικό μας δυναμικό. Η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες υψηλού επιπέδου, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο  υψηλές προδιαγραφές   παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει, δημιουργώντας ελκυστικές παροχές υγείας, με στόχο να φέρουμε όλο και περισσότερους ασθενείς στη χώρα του Ιπποκράτη. Η πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας έχει εθνικό χαρακτήρα και πολλαπλά οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες.  Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια θέρμη.

Παράλληλα η  υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί το επιστέγασμα μίας πολύ γόνιμης συνεργασίας που έχουμε ξεκινήσει με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος του Μόντρεαλ, η οποία επιτελεί σημαντικό έργο κυρίως σε ότι έχει σχέση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα σχολεία. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την ομογένεια».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζωγράφου: Ελαφρύς τραυματισμός εργαζόμενης στην Καθαριότητα του Δήμου

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει πως τα ξημερώματα σημειώθηκε ατύχημα, με τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του…

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την οικονομική προοπτική του Δήμου Αθηναίων

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου του Δήμου Αθηναίων…

Ρεπορτάζ 26 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Πράσινο φως” για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

«Άνοιξε ο δρόμος» για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 1.213 νέων δημοτικών αστυνομικών…