Άρθρο Localit 26 Δεκεμβρίου, 2014

Στο «κόκκινο» και πάλι η αιθαλομίχλη

αιθαλομίχληΞυλόσομπες και τζάκια, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων 24ωρων, δημιούργησαν εκ νέου μεγάλο πρόβλημα αιθαλομίχλης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας τις τιμές των αιωρουμένων σωματιδίων πάνω από το όριο συναγερμού.

Σε πολλά σημεία του Λεκανοπεδίου όπως τον Πειραιά, το Μαρούσι και το κέντρο της Αθήνας οι τιμές κυμάνθηκαν σε επίπεδα πάνω από τα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη η μέτρηση έφτασε μέχρι και τα 168 μικρογραμμάρια.

Με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που ευνοούν τη δημιουργία του νέφους της αιθαλομίχλης, οι ειδικοί προειδοποιούν για περιορισμό στην καύση ξύλων και κυρίως για την επιλογή των υλικών που καίνε οι πολίτες.  Καύση ακατάλληλων υλικών ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών επιπτώσεων στη υγεία λόγω καρκινογόνο ουσιών που δεν πρέπει να εισπνέονται.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…