Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2024

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο BELC ο Δήμος Τήλου

Την ένταξή του Δήμου Τήλου, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (BELC), ανακοίνωσε η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά.

«Με τη συμμετοχή μας αυτή στοχεύουμε σε μια συνεργασία που θα ωφελήσει όχι μόνο το νησί μας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και περαιτέρω την Ευρώπη. Η Τήλος έχει πολλά να διδάξει αλλά σίγουρα και πολλά να μάθει. Γιατί δε σταματούμε εδώ, γιατί συνεχίζουμε για ακόμα καλύτερα και σπουδαιότερα για το νησί μας», αναφέρει η δήμαρχος Τήλου.

Το Δίκτυο, το οποίο ιδρύθηκε το 2022, αποτελείται από αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη και έχει ως στόχο την προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των μελών του.

Στο Δίκτυο αυτή τη στιγμή λαμβάνουν μέρος 23 Δήμοι της Ελλάδας, ανάμεσα στους οποίους- από το Νότιο Αιγαίο- η  Τήλος και η Χάλκη.

Το δίκτυο BELC δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούν οι ελληνικοί δήμοι με άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη και να αντλούν πληροφορίες για θέματα σχετιζόμενα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία αφορούν στους πολίτες σε τοπικό επίπεδο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ασπροπύργου: Χρηματοδότηση επέκτασης προαύλιου χώρου του Γενικού Λυκείου

Ο Δήμος Ασπροπύργου θέτει σε τροχιά επίλυσης ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικών υποδομών, μετά την εξασφάλιση…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών: Πασχαλινή προσφορά αγάπης σε ηλικιωμένους

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών προχώρησε σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη αγάπης και κοινωνικής…