Άρθρο Localit 08 Σεπτεμβρίου, 2016

Στο Ευρωκοινοβούλιο το πόρισμα της Βουλής για η Διεκδίκηση των Γερμανικών Κατοχικών Οφειλών

%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bf%cf%86%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ad%cf%82Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Κατοχικών Οφειλών απέστειλαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου την αμέσως προσεχή περίοδο.

Η Βουλή σε ανακοίνωση της επισημαίνει: «Αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων της κατοχικής περιόδου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με την ίδια επιστολή των δύο προέδρων επισυνάφθηκε προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Cecilia Wikstrom, η αναλυτική ομιλία του Πρωθυπουργού, στις 16 Αυγούστου 2016 στο Κομμένο της Άρτας, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της σφαγής του μαρτυρικού Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των απαράγραφων αυτών ελληνικών διεκδικήσεων εντάσσεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των θεσμικών οργάνων στα οποία υποβάλλονται αιτήματα των Ευρωπαίων πολιτών για την εφαρμογή του δικαίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…