Άρθρο Localit 04 Απριλίου, 2016

Στο Ανόβερο έφτασαν οι πρώτοι Σύροι από καταυλισμούς στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας ΕΕ-Άγκυρας 

Μια πρώτη ομάδα 16 Σύρων έφθασε αεροπορικώς σήμερα το πρωί στο Ανόβερο της βόρειας Γερμανίας από την Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της επίμαχης συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf).

Το αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στο Ανόβερο γύρω στις 08.30 τοπική ώρα, μεταφέροντας “τρεις συριακές οικογένειες”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας. Πέντε παιδιά συγκαταλέγονται στους πρόσφυγες αυτούς. “Είχαν ένα μεγάλο ταξίδι πριν φθάσουν εδώ, όλα είναι πολύ καινούργια γι αυτούς, πολύ δύσκολα”, τόνισε.

Ίδιος αριθμός προσφύγων αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο αργότερα, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Με διαφορά δεκάδων λεπτών, στην Τουρκία, ένα πρώτο πλοίο με μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα έφθασε στο λιμάνι του Δικελί στη δυτική Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας την οποία επικρίνουν οι υπέρμαχοι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συμφωνία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από την 20η Μαρτίου. Ορίζει επίσης ότι για κάθε Σύρο που θα μεταφέρεται από την Ελλάδα στην Τουρκία, ένας θα γίνεται δεκτός σε χώρα μέλος της ΕΕ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που περιορίζεται στις 72.000 θέσεις.

Η Γερμανία, εμπνευστής σε μεγάλο βαθμό του σχεδίου αυτού που υιοθετήθηκε στις 18 Μαρτίου για να τερματιστεί η μεταναστευτική ροή στη Ευρώπη, είχε δηλώσει το Σαββατοκύριακο ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να δεχτούν σύρους πρόσφυγες από σήμερα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…