Άρθρο Localit 26 Μαΐου, 2022

Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους στους δήμου Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και Ηρακλείου γεγονός που προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση  που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου με κλιμάκιο του Κτηματολογίου και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και οι δήμαρχοι  Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, την Τετάρτη  25 Μαΐου στη Λότζια, παρουσία και του αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη.

Ειδικότερα ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης, η Διευθύντρια Έργων Κτηματογράφησης Άρια Ιωαννίδη και άλλα επιστημονικά στελέχη της ίδια υπηρεσίας, στο πλαίσιο επισκέψεών τους σε δήμους όλης της Κρήτης, ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους Ηρακλείου , Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, για την χαμηλή προσέλευση των δημοτών στο Κτηματολόγιο προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους του Κτηματολογίου.

Το κλιμάκιο ζήτησε τη συνδρομή των τοπικών αρχών για την ενεργοποίηση των πολιτών, οι οποίοι αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν σπεύσει ακόμα να κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους. Είναι ενδεικτικό ότι στους δήμους Ηρακλείου πλην της πόλης η οποία έχει ήδη κτηματογραφηθεί, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί φτάνουν σε ποσοστό  μόλις το  9,4%. Όπως σημείωσε ο κ. Κοτσώλης υπάρχουν δικηγόροι και μηχανικοί στα γραφεία του κτηματολογίου οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών , άνευ αμοιβής , για να τους καθοδηγήσουν στον εντοπισμό του ακινήτου τους στο χάρτη και στη σύνταξη της δήλωσης ιδιοκτησίας.

Παράλληλα τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη δήλωση ιδιοκτησίας του κάθε δήμου και των κρατικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικότερα ιδιοκτησιακά θέματα της κάθε περιοχής.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας, έπειτα και  από την τελευταία παράταση  που έχει δοθεί, λήγει στις 30 Ιουνίου 2022.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κάθε δήμου χωριστά, προκειμένου να γίνει εξειδίκευση των ζητημάτων και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…