Άρθρο Localit 21 Σεπτεμβρίου, 2015

Στο 43,57% η αποχή

apotelesmtaΣτα υψηλότερα επίπεδα καταγράφεται  το ποσοστό της αποχής. Με ενσωματωμένο το μεγαλύτερο ποσοστό  των αποτελεσμάτων στην επικράτεια, προκύπτει ότι στις κάλπες προσήλθε μόλις το 56,53 των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ το υπόλοιπο 43,57% επέλεξε να μην προσέλθει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Σημαντικά ποσοστά  αποχής καταγράφονται  σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από την απογοήτευση μεγάλης μερίδας των πολιτών απέναντι στα κόμματα, σημαντικός παράγοντας για την μη προσέλευση στην κάλπη έπαιξε και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης των ετεροδημοτών με την τιμή της βενζίνης και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα ύψη και τις εταιρείες που λειτουργούν τους αυτοκινητόδρομους να μην δέχονται την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

Μεγαλύτερη αποχή εμφανίζεται στη Φλώρινα, όπου δεν προσήλθε στις κάλπες το 66,70% των ψηφοφόρων, στην Κεφαλλονιά με αποχή 61,07%, στη Λακωνία με 60,50%, στη Λέσβο με 60,37%, στην Ευρυτανία με 58,75%, στη Χίο με 55,75% και στην Καστοριά με 54,52%.

Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά αποχής παρατηρήθηκαν στα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική (37,15%), στη Β΄ Θεσσαλονίκης (35,17%), στη Β’ Αθηνών 37,24%), στο Ηράκλειο (37,53%) και στη Λάρισα (38,77%).

Η αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου ήταν 36,38%, τον Ιούνιο του 2012 37,51%, τον Μάιο του ίδιου έτους 34,88%, το 2009 29,05%, ενώ το 2007 25,85%.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…