Άρθρο Localit 08 Φεβρουαρίου, 2021

 Στήριξη και συνεργασία, Δήμου Τρικκαίων, με τους Τρικαλινούς επιχειρηματίες  εστίασης

Τα μέτρα στήριξης στους επιχειρηματίες της εστίασης την περίοδο της πανδημίας, από την Αυτοδιοίκηση γενικά και τον Δήμο Τρικκαίων ειδικά, συζήτησε με εκπροσώπους τους, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο  κ.  Παπαστεργίου συναντήθηκε με επιχειρηματίες που εκπροσωπούσαν τον Σύλλογο Εστιατορίων – Fast Food (πρόεδρος  Ν. Παπαευθυμίου) και τους επιχειρηματίες της περιοχής των «μανάβικων» (  Παν. Κούτσικος) στο Δημαρχείο, το περασμένο  Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι σύντομα ολοκληρώνεται η επεξεργασία των στοιχείων για την απαλλαγή Τρικαλινών επιχειρηματιών, από δημοτικά Τέλη και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ αφορούσε το διάστημα μέχρι τέλος του 2020. Όμως για τον Δήμο Τρικκαίων, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, είναι στις σκέψεις της δημοτικής αρχής, η εξέταση της τροποποίησης του τιμήματος για τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, η στήριξη των επιχειρηματιών της εστίασης είναι ένα γενικότερο ζήτημα, αλλά κάθε Δήμος προσπαθεί να στηρίξει την τοπική οικονομία με τις λύσεις που είναι εφικτές.

Επίσης,  αναφέρθηκε σε συνεργασία για την περιοχή «μανάβικων». Ήδη, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων και καταστηματάρχες συνεργάζονται για τη βελτίωση των υποδομών και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να γίνουν στην περιοχή. Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης ειδικότερα θέματα και προβλήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις εστίασης την περίοδο της πανδημίας .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…