Άρθρο Localit 10 Μαΐου, 2022

Στην Τήλο με το πρόγραμμα “Just go Zero” όλα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται

Στην Τήλο, με το πρόγραμμα “Just go Zero” έγιναν πράξη οι αρχές της κυκλικής οικονομίας. Καταργήθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων, καταργήθηκε ο ΧΥΤΑ και η Τήλος μετατρέπεται σε ένα παγκόσμιο πρότυπο όπου τίποτα δεν πάει χαμένο, τίποτα δεν θάβεται, όλα ανακυκλώνονται, όλα επαναχρησιμοποιούνται.

Δήμος Τήλου, ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, αλλά πάνω από όλους οι ίδιοι οι δημότες του νησιού συμμετέχουν σ΄αυτήν την προσπάθεια.

«Μόνο περηφάνια αισθανόμαστε όταν η Τήλος μας γίνεται το παράδειγμα για ολόκληρο το Ν. Αιγαίο σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της διαχείρισης των αποβλήτων» δηλώνει η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά.

«Η κλιματική αλλαγή ανέδειξε την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και η ενεργειακή κρίση την αξία της εξοικονόμησης πόρων.

Ενώνουμε δυνάμεις και με τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας επιτέλους πίσω ταμπού και προκαταλήψεις δεκαετιών. Η Polygreen στην Τήλο, είναι ο σύμμαχος αυτής της προσπάθειας. Και είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την προοπτική να συστρατευόμαστε όλοι. Με πρώτο, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ωφελούμενους τους πολίτες και τις επόμενες γενιές.

Τις επόμενες γενιές, στις οποίες μπορούμε να πούμε πια ότι κάποιοι γύρισαν το τιμόνι. Δούλεψαν, σχεδίασαν, δοκίμασαν, όταν έφτασε η ώρα της αλλαγής πορείας. Χαίρομαι που συμμετείχαμε σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα και δεσμεύομαι και για τη συνέχεια του σε όλα τα νησιά μας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Παπασταύρου: Στην Πελοπόννησο οι 3 από τις 13 μονάδες διαχείρισης που λειτουργούν στη χώρα – Υπό κατασκευή 24 μονάδες

Το έργο κατασκευάστηκε με ΣΔΙΔ και πλέον λειτουργεί ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τα επόμενα…

Διαχείριση απορριμμάτων 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X – Μανώλης Γραφάκος: Στην Ελλάδα πραγματοποιείται μία μεταρρύθμιση ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας

«Δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε με το υπάρχον παραγωγικό μοντέλο. Δική μας δουλειά, ως…

Διαχείριση απορριμμάτων 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη η διάταξη για την ανταπόδοση του τέλους ταφής απορριμμάτων προς τους δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου η διάταξη για την ανταποδοτικότητα του…