Άρθρο Localit 17 Μαρτίου, 2020

Στην περιφέρεια του Βένετο αποφασίστηκε μαζική ανίχνευση του ιού στους κατοίκους

Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια αποφάσισε να ζητήσει την πραγματοποίηση μαζικής ανίχνευσης του ιού στους κατοίκους της περιφέρειάς του. «Θα πάρουμε τροχόσπιτα και θα κάνουμε τεστ σε όλους», δήλωσε ο Τζάια. Ο στόχος του είναι να πραγματοποιήσουν οι αρχές της περιφέρειας μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα για να εντοπισθούν οι πολίτες που είναι θετικοί στον ιό, αλλά δεν έχουν εμφανή συμπτώματα.

Το αποτέλεσμα των τεστ αυτών θα προκύπτει το πολύ τέσσερις ώρες μετά την πραγματοποίησή τους. Το μοντέλο στο οποίο αναφέρεται ο Τζάια είναι αυτό της κωμόπολης Βο Εουγκάνεο, στην οποία έγινε διπλό τεστ ανίχνευσης του ιού σε όλο τον πληθυσμό. Το δεύτερο τεστ πραγματοποιήθηκε δεκαπέντε ημέρες μετά το πρώτο. Την δεύτερη φορά εντοπίσθηκαν 84 επιπλέον θετικοί στον κορονοϊό και ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Παράλληλα, πριν λίγο ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμος να δωρίσει 10 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μετατραπεί άμεσα ένα τμήμα του της πρώην Έκθεσης του Μιλάνου σε νοσοκομειακή πτέρυγα για τους ασθενείς του κορονοϊού. Θα έχει χωρητικότητα τετρακοσίων κλινών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας με δέκα ημερών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 26 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς από Γκντανσκ: Η ανασυγκρότηση της Ουκρανίας περνά μέσα από την τοπική δημοκρατία

Στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που πραγματοποιείται στο Γκντανσκ της Πολωνίας, συμμετείχε ο…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…