Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2023

Στην Καλαμάτα εκπρόσωποι του Δικτύου «Residents of the future»

Συναντήσεις εργασίας και εργαστήρια των ομάδων έργου που έχουν συγκροτηθεί, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο «Residents of the future», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT IV, πραγματοποιούνται στην πόλη.

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχουν μεταβεί ο Πορτογάλος Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας (Lead Expert) του Δικτύου Tiago Ferreira και ο εκπρόσωπος του Επικεφαλής Εταίρου (Lead Partner) Δήμου Sibenik της Κροατίας Petar Misura.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Δικτύου “Residents of the future”, παρουσία του Αντιδημάρχου Ν. Μπασακίδη, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, η συζήτηση όσον αφορά τις προοπτικές της Καλαμάτας και τη βιώσιμη αστική αναζωογόνηση περιοχών του κέντρου ήταν επικοδομητική. «Η εξωστρέφεια, η συμμετοχή σε Δίκτυα Πόλεων και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η υιοθέτηση καλών πρακτικών με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αποτελούν προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Μέσω της συμμετοχής της Καλαμάτας στο εν λόγω πρόγραμμα, ο Δήμος -μεταξύ άλλων- επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του ανατολικού τμήματος του Ιστορικού Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δίκτυο «Residents of the future», συμμετέχουν, εκτός από την επικεφαλής πόλη Sibenik (Κροατία) και το Δήμο Καλαμάτας (Ελλάδα), ο Δήμος Mangualde (Πορτογαλία), ο Δήμος Plasencia (Ισπανία), ο Δήμος Saldus (Λετονία), η πόλη Saint Quentin (Γαλλία), ο Δήμος Alba Iulia (Ρουμανία), ο Δήμος Mantova (Ιταλία), η πόλη Iisalmi (Φινλανδία) και η πόλη Trebinje (Βοσνία και Ερζεγοβίνη).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από τον Δήμο

Μέτρα προστασίας των πολιτών, λαμβάνουν λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται, το Αυτοτελές Τμήμα…

Ρεπορτάζ 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Το σχέδιο κανονισμού συγκρότησης και λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), η οποία θα έχει…

Ρεπορτάζ 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κηφισιάς: Πρωτοβουλίες πρόληψης και ετοιμότητας για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος

Σε ύψιστη προτεραιότητα έχει θέση τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο…