Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2023

Στην Καλαμάτα εκπρόσωποι του Δικτύου «Residents of the future»

Συναντήσεις εργασίας και εργαστήρια των ομάδων έργου που έχουν συγκροτηθεί, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο «Residents of the future», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT IV, πραγματοποιούνται στην πόλη.

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχουν μεταβεί ο Πορτογάλος Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας (Lead Expert) του Δικτύου Tiago Ferreira και ο εκπρόσωπος του Επικεφαλής Εταίρου (Lead Partner) Δήμου Sibenik της Κροατίας Petar Misura.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Δικτύου “Residents of the future”, παρουσία του Αντιδημάρχου Ν. Μπασακίδη, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, η συζήτηση όσον αφορά τις προοπτικές της Καλαμάτας και τη βιώσιμη αστική αναζωογόνηση περιοχών του κέντρου ήταν επικοδομητική. «Η εξωστρέφεια, η συμμετοχή σε Δίκτυα Πόλεων και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η υιοθέτηση καλών πρακτικών με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αποτελούν προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

Μέσω της συμμετοχής της Καλαμάτας στο εν λόγω πρόγραμμα, ο Δήμος -μεταξύ άλλων- επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του ανατολικού τμήματος του Ιστορικού Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δίκτυο «Residents of the future», συμμετέχουν, εκτός από την επικεφαλής πόλη Sibenik (Κροατία) και το Δήμο Καλαμάτας (Ελλάδα), ο Δήμος Mangualde (Πορτογαλία), ο Δήμος Plasencia (Ισπανία), ο Δήμος Saldus (Λετονία), η πόλη Saint Quentin (Γαλλία), ο Δήμος Alba Iulia (Ρουμανία), ο Δήμος Mantova (Ιταλία), η πόλη Iisalmi (Φινλανδία) και η πόλη Trebinje (Βοσνία και Ερζεγοβίνη).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet,…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες που κατάρτισε η ανάδοχος εταιρία με χρηματοδότηση από…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες στάσεις λεωφορείων σε 14 Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, σε 14 κοινότητες, τοποθέτησε ο Δήμος Ελασσόνας για την εξυπηρέτηση των  επιβατών…