Άρθρο Localit 26 Νοεμβρίου, 2019

Στην Ελλάδα ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι θα επισκεφθεί τη Λέσβο και την Αθήνα αύριο Τετάρτη 27η και μεθαύριο Πέμπτη 28η Νοεμβρίου 2019, αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Ο κ. Γκράντι προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Θα συμμετάσχει σε συζήτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης δύο Επιτροπών της Βουλής, θα συναντηθεί με δημάρχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης ESTIA, με μέλη διπλωματικών αποστολών και στελέχη άλλων υπηρεσιών του ΟΗΕ, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Στη Λέσβο ο ύπατος αρμοστής σκοπεύει να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και να συζητήσει «για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές και η κοινωνία των πολιτών» για να ανταποκριθούν στην προσφυγική κρίση, συνεχίζει το κείμενο. O κ. Γκράντι θα μεταβεί επίσης σε κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης, που λειτουργεί η οργάνωση ΜΕΤΑδραση, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας (ΥΑ).

Ο κ. Γκράντι θα συνοδεύεται από τη διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της ΥΑ Πασκάλ Μορό.

Αυτή θα είναι η τρίτη επίσημη επίσκεψή του κ. Γκράντι στην Ελλάδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…