Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2018

Στη συμβολική πορεία με σύνθημα «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια» στηρίζοντας το έργο της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer, ο Γ. Πατούλης

Στη συμβολική πορεία με κεντρικό σύνθημα «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια» συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στηρίζοντας τη δράση της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταραχών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα  Αlzheimer.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών για ζητήματα που σχετίζονται με την άνοια αλλά και η παροχή συμβουλών και πληροφοριών για την ασθένεια καθώς και την υποστήριξη που πρέπει να δέχονται όσοι νοσούν, από τις οικογένειες τους.

Η Εταιρία Alzheimer Αθηνών, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια», υλοποιεί μία σειρά από δράσεις προς την κατεύθυνση της αλλαγής νοοτροπίας και των συμπεριφορών σχετικά με την άνοια μέσα στην κοινότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου συμβουλευτικών σταθμών για την άνοια στους δήμους της Ελλάδας» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και αφορά στην εκπαίδευση επαγγελματιών που απασχολούνται στις δομές υγείας των Δήμων. Ήδη 55 Δήμοι της χώρας έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία Συμβουλευτικών Σταθμών για την υποδοχή, καταγραφή και έγκαιρη διάγνωση των ασθενών και την υποστήριξη των φροντιστών τους, ενώ 135 επαγγελματίες υγείας έχουν ολοκληρώσει τη θεωρητική τους εκπαίδευση και συνεχίζουν στο προσεχές διάστημα με την πρακτική τους άσκηση στα Κέντρα Ημέρας.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη πρωτοβουλία «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια» ο κ.  Πατούλης, αφού συνεχάρη την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Δρ. Παρασκευή Σακκά για το έργο της εταιρίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η άνοια αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για την κοινωνία μας. Ως εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς απέναντι στο πρόβλημα που τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας. Με αίσθημα ευθύνης συνεργαζόμαστε στενά με την Εταιρία Νόσου Alzheimer, εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας στις δομές πρόνοιας, ενημερώνουμε τα μέλη των Κ.Α.Π.Η μας, εκπονούμε μελέτες για την άνοια στην Ελλάδα, λειτουργούμε Κέντρο Ημέρας στηρίζοντας έμπρακτα τα άτομα με άνοια στην καθημερινότητά τους, εκπαιδεύουμε επαγγελματίες σε επίπεδο δήμων της χώρας μέσα από τη συνεργασία και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Δεν μένουμε αμέτοχοι. Επιστήμη και Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην κατεύθυνση να χτίσουμε φιλικές κοινότητες προς την άνοια».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για καλλιέργεια διάρκειας 30 ετών-Πριμοδότηση στην εντοπιότητα και στους νέους

Τη Μακροχρόνια Πολυετή Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων στα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμιάς, Κιρκιζατών, Γαβριάς, Πολυδρόσου…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Χρηματοδότηση για έργα ψηφιακής τεχνολογίας και Πολιτικής Προστασίας

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε έργο  του Δήμου Κέας, προϋπολογισμού 950.000,00 € (συμπ. ΦΠΑ),  που…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κάρπαθος: Χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης σε 14 οικισμούς

Με 7,3 εκατ ευρώ, χρηματοδοτείται ο Δήμος Καρπάθου, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την…