Άρθρο Localit 04 Δεκεμβρίου, 2015

Στη Φινλανδία η δεύτερη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα

Η Φινλανδία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία θα δεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ. Η μετεγκατάσταση θα γίνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για 24 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα. Τα 16 άτομα κατάγονται από τη Συρία και τα οκτώ από το Ιράκ. Ανάμεσά τους βρίσκονται και τέσσερα μωρά, ηλικίας 1-3 χρονών. Η επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Φινλανδίας έγιναν μέσω της Εθνικής Μονάδας Δουβλίνου, που υπάγεται στην Υπηρεσία Ασύλου. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οι πρόσφυγες διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και σε ξενώνα της Άρσις.

Τα 24 άτομα θα ταξιδέψουν την Πέμπτη αεροπορικώς με την Aegean για το Ελσίνκι, με ενδιάμεσο σταθμό στην Κοπεγχάγη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα τους συνοδεύει εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Τους αιτούντες άσυλο θα υποδεχτούν στο Ελσίνκι εκπρόσωποι της αντίστοιχης Εθνικής μονάδας Δουβλίνου της Φινλανδίας.

Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία (δέκα άτομα), τη Λιθουανία (τέσσερα άτομα) και την Πορτογαλία (οκτώ άτομα). Τα τρία κράτη εκδήλωσαν ενδιαφέρον και έκαναν αποδοχή των σχετικών αιτημάτων. Ήδη έχουν επιδοθεί οι σχετικές αποφάσεις στους ενδιαφερόμενους και εκκρεμεί η διοργάνωση των σχετικών αποστολών από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τήνου: Δομή κοινωνικής κατοικίας για στέγαση δημοσίων λειτουργών

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2,93 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου για την επανάχρηση του ακινήτου…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…