Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2022

Στη διάθεση των προσφύγων-κατοίκων οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ανοιχτές σε όλους τους πρόσφυγες, που απέκτησαν πολιτικό άσυλο και κατοικούν στον δήμο, και για όσο χρονικό διάστημα θα παραμένουν στην περιοχή, θα βρίσκονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και οι δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αποσκοπώντας στην πλήρη και ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Το μήνυμα αυτό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη μετέφερε στους πρόσφυγες η προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών Μάρω Βασσάρα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), προκειμένου αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους να γνωρίσουν το δίκτυο των κοινωνικών υπηρεσιών, των δομών και των προγραμμάτων που υλοποιούνται.

Παρουσία της εκπροσώπου του Δ.Ο.Μ. Αναστασίας Τσιαΐρη και στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, και με τη βοήθεια διερμηνέων, η προϊσταμένη των Κ.Υ. Μάρω Βασσάρα έκανε αναλυτική παρουσίαση όλων των Υπηρεσιών, των δομών και των προγραμμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Κέντρο Κοινότητας και το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, όπως επίσης και σε κρίσιμες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι εκστρατείες Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, στην οποία οι παρόντες πρόσφυγες δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν.

Να σημειωθεί ότι στον δήμο Νεάπολης-Συκεών φιλοξενούνται σε διαμερίσματα 19 οικογένειες προσφύγων, στο πλαίσιο του προγράμματος ένταξης ΗΛΙΟΣ (HELIOS), που υλοποιείται από τον Δ.Ο.Μ. και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι πρόσφυγες αυτοί έχουν αποκτήσει άσυλο και είναι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, ενώ η υποστήριξή τους από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ (HELIOS) αποσκοπεί στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία μέσω της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσής τους, που επιδιώκεται με:

  • Την υποστήριξη της στέγασης,
  • μαθήματα ένταξης (ελληνική γλώσσα, κοινωνικές δεξιότητες, κ.ά.),
  • την προώθηση στην αγορά εργασίας, μέσω συνεδρίων εργασιακής συμβουλευτικής.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος, διεξάγονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, επαγγελματικών ενώσεων και εργοδοτών, προκειμένου να επιτευχθούν μακροπρόθεσμα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών στις τοπικές κοινωνίες και στην κοινωνική συνοχή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο δήμος Ηρακλείου προσφέροντας κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες από τον Δήμο Ιλίου

Σε νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες προχωρά ο Δήμος Ιλίου, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 03 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσκληση του δήμου Τρικκαίων σε επιχειρήσεις για συμμετοχή τους στο TriCoin

Καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης των πολιτών μέσω χρήσης δημοτικών υπηρεσιών και άθλησης υλοποιεί ο δήμος Τρικκαίων. …