Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2021

Σταθερά θα μείνουν και το 2022 τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Πεντέλης

Σταθερά θα μείνουν και τη νέα χρονιά τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Πεντέλης. Κι αυτό, όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή, επειδή το αυξημένο ενεργειακό κόστος θα καλυφθεί από το πλεόνασμα που έχει δημιουργήσει ο δήμος, το οποίο του επιτρέπει να απορροφήσει τις όποιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, καθώς έχει πετύχει οικονομικές τιμές με τον πάροχο των δημοτικών κτιρίων.

Ουσιαστικά τα δημοτικά τέλη δεν θα αυξηθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δηλαδή θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2019, ως μια προσπάθεια στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο και γεμάτη με ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες δεν θα επιβαρυνθούν, ενώ θα απολαμβάνουν υπηρεσίες καθαριότητας με καθημερινό οδοκαθαρισμό από 15 οδοκαθαριστές, με καθημερινή αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, υπηρεσία που από την 1η Οκτωβρίου παρέχεται και το απόγευμα, αποκομιδή κλαδιών, σε συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου με ιδιωτικά συνεργεία, με αποτέλεσμα τα κλαδιά να απομακρύνονται πολύ πιο γρήγορα και καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων με ειδικό πλυστικό μηχάνημα.

Ακόμη, ο δήμος με δαπάνες του έχει προμηθευτεί 360 νέους κάδους. Τις επόμενες εβδομάδες θα προμηθευτεί άλλους 500, ενώ όπως έχει ανακοινώσει η δημοτική Αρχή, ο Δήμος Πεντέλης έχει δρομολογήσει την προμήθεια ανανέωσης εξοπλισμού καθαριότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…