Άρθρο Localit 06 Δεκεμβρίου, 2021

Σταθερά μειωμένα και για το 2022 τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας

Σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρεί ο Δήμος Ζίτσας τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη και για το 2022 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Δημοτική Αρχή  κατέθεσε πρόταση η οποία εγκρίθηκε από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία και για το 2022 τα δημοτικά τέλη, που αφορούν  την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό,  την ύδρευση-αποχέτευση, τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

«Πιστοί στις εξαγγελίες μας και προσηλωμένοι στο στόχο μας προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω τους δημότες μας και προς αυτή την κατεύθυνση περιορίζουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες και διατηρούμε μειωμένα τα δημοτικά τέλη», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σχολιάζοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα κόστη της διαχείρισης των απορριμμάτων και με αφορμή τη χρηματοδότηση των 500.000 ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη μεταφορά του υπολείμματος ο Δήμαρχος Ζίτσας τόνισε: «Αποτελεί οικονομική ανάσα για τους Δήμους της Ηπείρου και τους δημότες μας, καθώς μας απαλλάσσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τα τέλη μεταφοράς του υπολείμματος. Αν καταφέρουμε να απαλλαγούμε και από το υπέρογκο λειτουργικό κόστος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α)  τότε σε ότι αφορά στο Δήμο Ζίτσας θα μπορούμε του χρόνου τέτοια εποχή να εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των ανταποδοτικών τελών».

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Παράλληλα σημειώνεται ότι  για τη τρέχουσα χρονιά, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον περασμένο Μάρτιο, εγκρίθηκε μείωση της τάξης του 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται ευάλωτα. Έτσι σε εφαρμογή εκείνης της απόφασης έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους (άτομα με  αναπηρίες, πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…