Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2023

Στ. Αγγελούδης: «Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τον σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για τη Θεσσαλονίκη»

Τη θέση πως απαιτείται «κοινός βηματισμός της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των παραγωγικών φορέων του τόπου για να εξυπηρετήσουμε με αξιώσεις την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης» εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, χθες κατά την ομιλία του στο 7ο Thessaloniki Summit, που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Φόρουμ των Δελφών.

‘Οπως είπε ο κ.Αγγελούδης η προοπτική ευημερίας για την πόλη δεν θα κερδηθεί «μόνο μέσα από την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν εξαγγελθεί, αλλά από την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους πολίτες και τους επισκέπτες αυτής της όμορφης πόλης».

Υποσχέθηκε πως η διοίκησή του που θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου του 2024 είναι έτοιμη να αξιοποιήσει «στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον -αυτονόητα- μητροπολιτικό ρόλο του δήμου Θεσσαλονίκης και να υπηρετήσει το σχεδιασμό μίας συνολικότερης αναπτυξιακής στρατηγικής για την περιοχή».

«Και αυτό είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, με επίμονη και συνεχή διεκδίκηση. Με διαρκή παρουσία στα κέντρα αποφάσεων. Με σεβασμό στη ψήφο ευθύνης που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας. Με αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Γιατί στην πόλη μας συζητάμε πολύ. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στις πράξεις», συμπλήρωσε ο κ.Αγγελούδης.

Τέλος, υπογράμμισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτελεί το επίκεντρο της ζώνης επιρροής του πολεοδομικού συγκροτήματος και πως επιβάλλεται «να έχει κυρίαρχο ρόλο και λόγο ως κέντρο υπηρεσιών, λειτουργιών και αποφάσεων, ως hub επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ως πολιτιστικό, αθλητικό και ακαδημαϊκό κέντρο, ως διαμετακομιστικός κόμβος και ως προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…