Άρθρο Localit 11 Δεκεμβρίου, 2023

Σπιτάκια για τα αδέσποτα στον Δήμο Πωγωνίου

Καλαίσθητα σπιτάκια για τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες θα τοποθετηθούν σε Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου, στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Η αρχή έγινε την περασμένη εβδομάδα,  με την τοποθέτηση ενός διώροφου γατόσπιτου, ανώνυμη προσφορά φιλόζωου πολίτη της περιοχής, που τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας Καλπακίου.

Το σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον τέσσερις  γάτες που θα βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κ. Καψάλης, απευθύνοντας τις ευχαριστίες του στον ανώνυμο δωρητή,  επεσήμανε ότι εν λόγω δωρεά «αποτελεί την αρχή για ένα νέο πρόγραμμα τοποθέτησης καλαίσθητων σπιτιών για γάτες και σκύλους στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου. Οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα μας και αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Η ευζωία τους είναι υποχρέωση όλων μας».

Το σπιτάκι, που φέρει το λογότυπου του Δήμου Πωγωνίου,  είναι δημιουργία της  Μαρίας Αρκούδη που το επιμελήθηκε με μεράκι και αγάπη, τοποθετώντας χαλάκι στο εσωτερικό του για να κρατάει τις γάτες ζεστές.

«Η φιλοζωία είναι δείγμα πολιτισμού. Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης και στειρώσεων συμβάλουμε στον έλεγχο του υπερπληθυσμού ενώ παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα υιοθεσιών προσπαθούμε να βρούμε οικογένεια και σπίτι σε κάθε γατάκι και σκυλάκι. Τώρα προχωρούμε ένα ακόμη βήμα, με την τοποθέτηση αυτών των όμορφων σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα», υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Νίκος Γαλίτσης.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μια ακόμη γειτονιά του Αγρινίου άλλαξε όψη μετά από έργα ανάπλασης

Με την ανάπλαση της Ναυπάκτου ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του σημαντικού έργου της «Ανάπλασης της οδού…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε όλο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 «Γεύσεις Αμβρακικού» στην Αμφιλοχία

Γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις Αμβρακικού», διοργανώνει αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της…