Άρθρο Localit 10 Ιουνίου, 2019

Σλοβενία – Κροατία: “Σύμπραξη” δυτών για τον καθαρισμό θαλάσσιας περιοχής

Δύτες από την Κροατία και τη Σλοβενία ένωσαν δυνάμεις για τον καθαρισμό του κόλπου Savudrija που “μοιράζονται” οι δύο χώρες. Ο καθαρισμός του βυθού της θάλασσας στο συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με σύνθημα “Καθαρίζοντας δίχως σύνορα”, 200 δύτες συνέλεξαν απόβλητα από τον βυθό της θάλασσας και ανανέωσαν το ραντεβού τους σύντομα, στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι δύτες που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού στοχεύουν στην αποφόρτιση του βυθού της θάλασσας από ξένα και ρυπογόνα αντικείμενα που βλάπτουν τη χλωρίδα και πανίδα. Η συγκεκριμένη δράση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολιτών από τις δύο χώρες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…