Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2022

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής από τον ΕΕΣ

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσαν εντός του Δημαρχείου και στην Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους.

Στόχος των σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στις 18 και 20 Ιανουαρίου, ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως είναι η ξαφνική καρδιακή ανακοπή, με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) που βρίσκεται εντός του δημαρχιακού καταστήματος αλλά και στην υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις για μια σειρά ζητημάτων εξηγώντας πως τους έχουν συμβεί έκτακτα περιστατικά στον χώρο εργασίας και όχι μόνο. Επίσης, εξειδίκευσαν τις ερωτήσεις τους ως προς συγκεκριμένα συμβάντα, για παράδειγμα περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, αλλά για και τη νομοθεσία που αφορά στην παρέμβαση ενός πολίτη για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Από την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού δόθηκαν αναλυτικά απαντήσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας πολίτης, αν παραστεί ανάγκη, μέχρι να καταφθάσει ένα ασθενοφόρο.

«Η υγεία του κάθε πολίτη είναι το μεγαλύτερο αγαθό κι αυτό μας υπενθύμισε η πανδημία COVID- 19 που δυστυχώς μείωσε τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να επικεντρωνόμαστε στον κορονοϊό κι όχι στα υπόλοιπα σημάδια που παρουσιάζει ο οργανισμός μας. Είναι βασικό να έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών γιατί κάθε ζωή μετράει», δήλωσε ο δήμαρχος Ι. Γκαράνης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Αυξήθηκε σημαντικά η διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή το Α΄ εξάμηνο του 2024

Στον Δήμο Βριλησσίων, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή το πρώτο εξάμηνο…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία…