Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2022

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής από τον ΕΕΣ

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσαν εντός του Δημαρχείου και στην Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζόμενους.

Στόχος των σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στις 18 και 20 Ιανουαρίου, ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, όπως είναι η ξαφνική καρδιακή ανακοπή, με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) που βρίσκεται εντός του δημαρχιακού καταστήματος αλλά και στην υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις για μια σειρά ζητημάτων εξηγώντας πως τους έχουν συμβεί έκτακτα περιστατικά στον χώρο εργασίας και όχι μόνο. Επίσης, εξειδίκευσαν τις ερωτήσεις τους ως προς συγκεκριμένα συμβάντα, για παράδειγμα περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, αλλά για και τη νομοθεσία που αφορά στην παρέμβαση ενός πολίτη για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Από την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού δόθηκαν αναλυτικά απαντήσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας πολίτης, αν παραστεί ανάγκη, μέχρι να καταφθάσει ένα ασθενοφόρο.

«Η υγεία του κάθε πολίτη είναι το μεγαλύτερο αγαθό κι αυτό μας υπενθύμισε η πανδημία COVID- 19 που δυστυχώς μείωσε τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να επικεντρωνόμαστε στον κορονοϊό κι όχι στα υπόλοιπα σημάδια που παρουσιάζει ο οργανισμός μας. Είναι βασικό να έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών γιατί κάθε ζωή μετράει», δήλωσε ο δήμαρχος Ι. Γκαράνης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…