Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2023

Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση του νέου κτιρίου του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου

Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση του νέου κτιρίου του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης της πράξης στο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027», από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, προϋπολογισμού 6,25 εκατ. ευρώ.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει φορέα υλοποίησης την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», ενώ μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027», 22 έργα ανέγερσης ή επέκτασης σχολικών μονάδων, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε «σημαντική» αυτή την εξέλιξη για την περιοχή, προσθέτοντας: «Με την ολοκλήρωσή της, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες υποδομές, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας, με τον συντονισμό των στελεχών της διαχειριστικής μας αρχής και σε συνεργασία με τα στελέχη της ΚτΥπ ΑΕ και των δήμων, υλοποιήσαμε με σταθερό βηματισμό ένα σημαντικό στρατηγικό σχέδιο επένδυσης στην εκπαίδευση». Όπως είπε ο κ. Πατούλης, βασικός στόχος είναι η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, με υποδομές αντίστοιχες των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, όλων των μαθητών και μαθητριών της Αττικής.

Το νέο σχολείο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 10.435 τμ και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και στέγη-δώμα.

Θα διαθέτει δύο κτίρια, εκ των οποίων στο ένα θα στεγάζονται οι κύριες χρήσεις του σχολείου και στο άλλο η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Η σύνδεση των κτιρίων θα γίνεται μέσω ημιυπαίθριου χώρου, που σε περίπτωση κακοκαιρίας μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος γυμναστικής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet,…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες που κατάρτισε η ανάδοχος εταιρία με χρηματοδότηση από…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες στάσεις λεωφορείων σε 14 Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, σε 14 κοινότητες, τοποθέτησε ο Δήμος Ελασσόνας για την εξυπηρέτηση των  επιβατών…