Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2021

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδα

«Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν λειτουργήσει όλα τα γυμνάσια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενώ μέχρι την Παρασκευή τα Λύκεια, με τις επιπλέον λυόμενες αίθουσες που συνεχώς καταφθάνουν, να δρομολογούν σε πολύ σύντομο διάστημα την πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής που επλήγησαν από τον σεισμό».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας  Μανώλης Φραγκάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών Τ. Κατσίπο, τον Δ/ντα Σύμβουλο  Αθ. Γιάνναρη και κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών, παρουσία του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου  Μ. Σενετάκη και του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης  Μ. Καρτσωνάκη. Ο Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις εκτελούμενες εργασίες εντός των σχολικών μονάδων που έχουν καταστήσει εφικτό, σε πολύ σύντομο διάστημα, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, την πλήρη λειτουργία τους.

Επίσης παρουσίασε στο κλιμάκιο την κατάσταση μετά τον σεισμό και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που υλοποίησε άμεσα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών με στόχο την άμεση επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με δεδομένο πως σε πολλές περιπτώσεις, ήταν από την αρχή δύσκολη η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Ο κ. Φραγκάκης απέσπασε τη δέσμευση ότι θα υπάρξει βοήθεια στον Δήμο σε ό,τι αυτός χρειαστεί έως ότου επανέλθει η κανονικότητα.

«Ήδη είναι σε εξέλιξη επισκευές υφιστάμενων σχολικών μονάδων, που θα παραδοθούν άμεσα σε χρήση. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των σχολικών αιθουσών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Όλα αυτά γίνονται σε πολύ – πολύ γρήγορους χρόνους. Αυτό είναι το καθήκον μας. Να ακούσουμε σύντομα τις φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο  Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»   Αθ. Γιάνναρης.

Ο κ. Γιάνναρης είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό που έγινε στην Κρήτη και στο Αρκαλοχώρι, από τη προσωπική του εμπειρία, δεν έχει ξαναγίνει ως προς τα αντανακλαστικά της δημοτικής Αρχής, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών με αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και στις σχολικές μονάδες.

«Υπάρχει μια ομάδα που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα που ανακύπτει σε πρώτο χρόνο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…