Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2014

Σε λειτουργία η ράμπα για ΑμεΑ στην παραλία Βραχατίου

rampa.amea22Επανατοποθετήθηκε και λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ειδική ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα, στην παραλία Βραχατίου.

Πρόκειται για κάθισμα που κινείται πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο και δίνει τη δυνατότητα σε ΑμεΑ να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα, για να κάνουν το μπάνιο τους.

Η τοποθέτηση του διαδρόμου, έχει γίνει κάθετα προς την ακτογραμμή, ο οποίος επιτρέπει την είσοδο στο νερό ακόμη και χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η ράμπα εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά από το δήμο της περιοχής, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Βόχας, κατόπιν αιτήματος του Σωματείου ΑμεΑ Κορινθίας, πέρυσι το καλοκαίρι.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…