Άρθρο Localit 22 Μαΐου, 2024

Σε εξέλιξη η ανάπλαση 17 πλατειών & κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Κατερίνης

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης  17 πλατειών και κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Κατερίνης.

Πρόκειται για το υποέργο «Αναπλάσεις Κοινόχρηστων Χώρων πόλεως Κατερίνης για τη Δημιουργία Δικτύου Αστικού Πρασίνου», του έργου «ΟΛΥΜΠΟΣ- Δήμος Κατερίνης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η συγκεκριμένη παρέμβαση, επικεντρώνεται στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού της πόλης και τη σύνδεσή του με τον Όλυμπο, μέσω των τοπικών αυτών αστικών παρεμβάσεων.

Παράλληλα, στη μετατροπή τους σε μια βιοκλιματική πράσινη διαδρομή της πόλης, προσβάσιμη σε όλους, θεματικά συνδεδεμένη με την αξία και την ιστορία του σημαντικότερου φυσικού πόρου σε εθνικό επίπεδο, του Ολύμπου, η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση  της ποιότητας ζωής της περιοχής, των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Στο χώρο όπου εξελίσσονται οι εργασίες πραγματοποίησε αυτοψία ο δήμαρχος Κατερίνης Ι. Ντούμος, και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χ. Οφίδης.

Οι εργασίες σύμφωνα με τον Δήμο,  αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου έως το τέλος του χρόνου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: ανακατασκευή των δαπεδοστρώσεων των πεζοδρομίων των περιμετρικών οδών και των πεζοδρόμων κάθε πλατείας, μικροπλατείας ή πάρκου. Επίσης, τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, στα ΟΤ εκείνα όπου δεν υπάρχουν και δημιουργία μικροπλατείας εντός του ΟΤ ή του πάρκου. Επιπλέον, φωτισμό, αστικό εξοπλισμό, παιδική χαρά, καθώς και:

  • Δημιουργία προσβάσεων σε όλα τα και από όλα τα σημεία των ΟΤ ή των ΚΧ.
  • Δημιουργία επαρκών χώρων πρασίνου.
  • Φύτευση νέων δέντρων και θάμνων όπου δεν υπάρχουν και εμπλουτισμός και ορθή διαχείριση του πρασίνου όπου αυτό υπάρχει.
  • Τη δημιουργία σκίασης στους εκτεταμένους καθιστικούς χώρους κ.α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη Δήμου Ρεθύμνης στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση»

Ο Δήμος Ρεθύμνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέριμνα για την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14/6 τα σχολεία του Αγίου Δημητρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και για τελευταία μέρα για φέτος,  όλα τα…