Άρθρο Localit 09 Μαρτίου, 2022

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που έχει ξεκινήσει από σήμερα να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας και αναμένεται να επηρεάσει και την πόλη μας τις επόμενες μέρες.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί ήδη από σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, σε αυξημένη ετοιμότητα και 24ωρη επιφυλακή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την εξασθένιση του φαινομένου. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας έχουν προχωρήσει έγκαιρα στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων και ρεμάτων από φερτά υλικά και σκουπίδια, έχουν προμηθευτεί επαρκή ποσότητα  αλατιού, ενώ όλα τα οχήματα και οι 3 αλατιέρες είναι πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα να συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Για τους πολίτες  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν προστασίας από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, θα διατίθενται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, θερμαινόμενοι χώροι ως κάτωθι:

Πέμπτη 10 Μαρτίου

Από τις 08.00 το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου έως τις 20.00 στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ.Καραμανλή 18, Βούλα)

Από τις 20.00 της 10ης Μαρτίου έως τις 08.00 το πρωί της Παρασκευής στον Κοινωνικό Ξενώνα στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης (Λητούς 20, Βουλιαγμένη)

Παρασκευή 11 Μαρτίου

Από τις 08.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 20.00 στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ.Καραμανλή 18, Βούλα)

Από τις 20.00 της 11ης Μαρτίου ως και τις 20.00 της Κυριακής 13 Μαρτίου στο Κοινωνικό Ξενώνα στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης (Λητούς 20, Βουλιαγμένη)

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

– Πολιτική Προστασία: 2108961444, αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας όπως πτώση δέντρου, παγετός στο οδόστρωμα κ.α.

– Κοινωνική Υπηρεσία: 6944777166, αποκλειστικά για θέματα που αφορούν τον θερμαινόμενο χώρο.

Κατά την παραμονή στους θερμαινόμενους χώρους, θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας για τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση που παραταθεί η κακοκαιρία, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία του θερμαινόμενου χώρου.

Συστήνεται στους πολίτες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έκτακτων καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επιπλέον, συνίσταται η τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…