Άρθρο Localit 09 Μαρτίου, 2022

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που έχει ξεκινήσει από σήμερα να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας και αναμένεται να επηρεάσει και την πόλη μας τις επόμενες μέρες.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί ήδη από σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, σε αυξημένη ετοιμότητα και 24ωρη επιφυλακή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την εξασθένιση του φαινομένου. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας έχουν προχωρήσει έγκαιρα στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων και ρεμάτων από φερτά υλικά και σκουπίδια, έχουν προμηθευτεί επαρκή ποσότητα  αλατιού, ενώ όλα τα οχήματα και οι 3 αλατιέρες είναι πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα να συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Για τους πολίτες  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν προστασίας από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, θα διατίθενται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, θερμαινόμενοι χώροι ως κάτωθι:

Πέμπτη 10 Μαρτίου

Από τις 08.00 το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου έως τις 20.00 στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ.Καραμανλή 18, Βούλα)

Από τις 20.00 της 10ης Μαρτίου έως τις 08.00 το πρωί της Παρασκευής στον Κοινωνικό Ξενώνα στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης (Λητούς 20, Βουλιαγμένη)

Παρασκευή 11 Μαρτίου

Από τις 08.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 20.00 στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Λεωφόρος Κ.Καραμανλή 18, Βούλα)

Από τις 20.00 της 11ης Μαρτίου ως και τις 20.00 της Κυριακής 13 Μαρτίου στο Κοινωνικό Ξενώνα στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης (Λητούς 20, Βουλιαγμένη)

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

– Πολιτική Προστασία: 2108961444, αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας όπως πτώση δέντρου, παγετός στο οδόστρωμα κ.α.

– Κοινωνική Υπηρεσία: 6944777166, αποκλειστικά για θέματα που αφορούν τον θερμαινόμενο χώρο.

Κατά την παραμονή στους θερμαινόμενους χώρους, θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας για τον κορωνοϊό. Σε περίπτωση που παραταθεί η κακοκαιρία, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία του θερμαινόμενου χώρου.

Συστήνεται στους πολίτες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έκτακτων καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επιπλέον, συνίσταται η τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…