Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2014

Σε επιφυλακή οι αρχές για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο

Έβρος ποταμόςΣε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, η στάθμη των νερών του οποίου βρέθηκε προ ημερών πάνω από το όριο συναγερμού.

Σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις, στις 10 το πρωί, η στάθμη των υδάτων στο Πύθιο ήταν στα 4,85 μέτρα, λίγο πάνω από το όριο επιφυλακής (4,70 μέτρα) και στο Πέταλο στα 5,70 μέτρα, (με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα).

“Παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα. Υπάρχει συντονισμός όλων των υπηρεσιών”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς επισημαίνοντας με την ευκαιρία ότι “οι υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωπες, σχετικά πρόωρα, με το φαινόμενο της αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο”.

Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό την προεδρία του κ. Πέτροβιτς, με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο της πρόληψης ζητήθηκε για ακόμη μια φορά από τους Δήμους, να ολοκληρώσουν τα σχέδια εκκένωσης οικισμών – πόλεων και να τα καταθέσουν έγκαιρα στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…