Άρθρο Localit 12 Αυγούστου, 2022

 Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα έως και το Δεκαπενταύγουστο το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν στην πόλη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, για δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωυσίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», βγήκαν ήδη οι βάρδιες επιφυλακής και τα άτομα που εάν χρειαστεί θα παρέμβουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, Mενώ παράλληλα είναι συνεχής η επικοινωνία και η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Περιπολούμε από το πρωί πέριξ της πόλης λόγω των βροχοπτώσεων να εντοπίσουμε σημεία που ενδεχομένως θα χρειαστεί να παρέμβουμε. Τα μετεωρολογικά δελτία λένε ότι το επόμενο τριήμερο θα έχουμε, κατά καιρούς, έντονα καιρικά φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη. Κάνουμε καθετί δυνατό και είμαστε πανέτοιμοι ώστε εάν χρειαστεί να φανούμε χρήσιμοι», είπε ο κ. Μωυσίδης.

Παράλληλα, βέβαια, συνεχίζονται οι περιπολίες στο Σέιχ Σου, από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, για την προστασία του δάσους από τυχόν πυρκαγιές καθώς μετά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

«Δυστυχώς, έχουμε εντοπίσει αρκετές περιπτώσεις από ασυνείδητους. Για παράδειγμα, με ανέμους εντάσεως 9 μποφόρ ανέβηκαν κάποιοι στο δάσος για να ψήσουν και για σπριντ με μηχανές μεγάλου κυβισμού. Εκεί, κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις και κάποιοι συμμορφώνονται. Εντοπίσαμε ένα ζευγάρι που ανέβηκε στο βουνό για να ψήσει, το οποίο μόλις είδε το αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου τράπηκε σε φυγή, ενώ σε άλλη περίπτωση βρέθηκε ένα κλεμμένο όχημα από Αθήνα. Όταν καταγράφηκαν αυτά τα δύο τελευταία περιστατικά είχαμε τις δύο μικρές εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή της Τούμπας», συμπλήρωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
H συμβολή της περιφέρειας Κρήτης στη δράση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στο νησί

H συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στις Ενεργειακές Κοινότητες, καθώς και η δράση της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ,…

Ρεπορτάζ 05 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σήμερα το Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για το κόστος θέρμανσης

Πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος θέρμανσης, πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη στις 5 το απόγευμα  στη…

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, ζήτησε ο Δήμος Πρεσπών

Αίτημα στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ζητώντας η πληγείσα…