Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2018

Σε ένα χρόνο αναμένεται η ολοκλήρωση επέκταση του προαστιακού από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα

«Σε περίπου ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αναβάθμισης των γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας και η επέκταση του στην Κάτω Αχαΐα».
Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «το έργο που αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, και των αποβαθρών στη μετρική γραμμή του προαστιακού από το ύψος του σταθμού Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό περίπου 50% και αναμένεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος Μαΐου».

Όπως εξήγησε ο Απόστολος Κατσιφάρας «η εκτέλεση του έργου καθυστέρησε εξαιτίας εργασιών που δεν εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μελέτη».

Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε ότι «η συνολική λειτουργία του έργου και η απόδοσή του προς χρήση στους πολίτες θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της προμήθειας και της εγκατάστασης νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων και αποκατάσταση λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων, από το ύψους του σταθμού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα».

Στο μεταξύ, το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την υλοποίηση έργων για την αναβάθμιση και βελτίωση οδικών αξόνων που οδηγούν σε αναπτυξιακούς πόλους της Αχαΐας, δηλαδή από τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Πατρών προς τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, καθώς και από την εθνική οδό Πατρών – Πύργου προς το αεροδρόμιο του Αράξου.

Τα προαναφερόμενα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη της ΚΕΔΕ στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Λ. Κυρίζογλου: «Μιλάμε για αλησμόνητες και ποτέ χαμένες πατρίδες» Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Η διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας και η θεσμική ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης αποτελούν ζήτημα ύψιστης…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Οι Δήμοι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» για την αποτελεσματική πυροπροστασία σε όλη τη χώρα.

Επιθυμούμε ειλικρινή συνεργασία με την Πολιτεία κι όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις.   Με αφορμή την αναφορά…