Άρθρο Localit 30 Μαρτίου, 2016

Σε Ελαιώνα και Κυλλήνη πρόσφυγες από τον Πειραιά

πρόσφυγεςΣε Ελαιώνα και Κυλλήνη αναμένεται να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν χθες το βράδυ οι τοπικοί φορείς και η ηγεσία του υπουργείο Ναυτιλίας σε έκτακτη σύσκεψη.

Αποφασίστηκε επίσης από σήμερα  να ξεκινήσει ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών με τη διανομή φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τη βοήθεια της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πειραιά και του δήμου, όπου θα κοινοποιείται για ποιον λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ίδιοι, καθώς τα σύνορα είναι πλέον κλειστά. Στη διαδικασία ενημέρωσης θα υπάρξει και συνδρομή μεταφραστών.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα αλλά και στη διαδημοτικό κατασκηνωτικό κέντρο των δήμων Φυλής και Ανδραβίδας- Κυλλήνης, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1300 ατόμων. Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης σε κέντρο φιλοξενίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ανέλθει σε 5.745 και οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού ανέρχονται στις 1.100.

Στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 15 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, ενώ από τα Δωδεκάνησα κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βlue star 2, χωρίς ωστόσο να μεταφέρει κανένα πρόσφυγα η μετανάστη από κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…