Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2012

Σε διαθεσιμότητα και υπάλληλοι που προσελήφθησαν πριν το 1994 – Το μέτρο αφορά περίπου 3.000 υπαλλήλους ΟΤΑ

Με νέα ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκαλύπτεται ότι εντάσσονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας και υπάλληλοι οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου πριν από το 1994.

Αν και αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι το μαχαίρι των απολύσεων ξεκινούσε από την περίοδο ψήφισης του νόμου Πεπονή (ν.2190/1194), ωστόσο τα νέα δεδομένα καταδεικνύουν ότι διευρύνεται η δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν στη διαθεσιμότητα και προ του 1994.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο αριθμός των επιπλέον υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα  φτάνει περίπου στις  3.000 και αφορά κυρίως υπαλλήλους, οι οποίοι εργαζόταν σε δημοτικές επιχειρήσεις και έχουν μεταταγεί σε υπηρεσίες των δήμων.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων οι οποίοι είχαν προσληφθεί είτε πριν, είτε μετά το ν.2190.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τήνου: Δομή κοινωνικής κατοικίας για στέγαση δημοσίων λειτουργών

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2,93 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου για την επανάχρηση του ακινήτου…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ναυπακτίας: Με λαμπρότητα η 197η Επέτειος Απελευθέρωσης

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της…