Άρθρο Localit 14 Αυγούστου, 2015

Σε ακατοίκητο νησάκι των Σποράδων εγκαταλείφθηκαν 53 Σύριοι μετανάστες

metanastesΕγκαταλειμμένοι στην ακατοίκητη νήσο Περιστέρα, βόρεια της Αλοννήσου, εντοπίστηκαν 53 Σύριοι μετανάστες από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου. Ανάμεσα τους οχτώ παιδιά, ηλικίας από 1 ως 6 ετών, και 15 γυναίκες.

Οι μετανάστες εγκαταλείφθηκαν εκεί από δουλέμπορο και για να ειδοποιήσουν ότι βρίσκονται στη νήσο, άναψαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν δύο στρέμματα έκτασης. Ευτυχώς δεν υπήρχαν δυνατοί άνεμοι γιατί θα είχε επεκταθεί η φωτιά αλλά και οι ίδιοι θα κινδύνευαν να καούν ζωντανοί.

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τους και οι άνδρες του Λιμενικού τούς μετάφεραν σε χώρο μπροστά από το δημαρχείο της Αλοννήσου.

Οι 53 Σύριοι μετανάστες αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο οχηματαγωγό «EXPRESS SKIATHOS», το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Βόλου, όπου στις 4 τα ξημερώματα οι άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας τους παρέδωσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για να προωθηθούν μετά τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που λειτουργεί στον Βόλο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…