Άρθρο Localit 09 Ιουλίου, 2016

Σχεδόν 96.000 ασυνόδευτα παιδιά ζήτησαν άσυλο σε χώρες της ΕΕ το 2015

ΠρόσφυγεςΣχεδόν 96.000 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, που ταξίδευσαν στην Ευρώπη ασυνόδευτα το 2015, αιτήθηκαν να τους χορηγηθεί άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος σε σύγκριση τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο.

Το 50% και πλέον των ασυνόδευτων ανηλίκων ήταν Αφγανοί, ενώ ακολουθούν οι Σύροι και Ερυθραίοι, επισήμανε η EASO στην ετήσια έκθεσή της για το 2015.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που διέφυγαν από τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία έφθασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης που βίωσε η ευρωπαϊκή ήπειρος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πάνω από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως Σύροι και Αφγανοί, αναζήτησαν διεθνή προστασία στην ΕΕ το 2015, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία, ήτοι μια αύξηση 110% σε σύγκριση με το 2014, ενώ πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από το 2008 που η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τη συλλογή στοιχείων.

Ένας στους τρεις υποψηφίους κατέθεσε αίτημα χορήγησης ασύλου στη Γερμανία, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο αριθμός των Σύρων πολιτών που ζήτησαν άσυλο τριπλασιάστηκε κι ανήλθε στους 380.000. Σχεδόν 200.000 Αφγανοί υπέβαλαν επίσης αίτημα, ένας αριθμός τετραπλάσιος σε σύγκριση με τις αιτήσεις του 2014.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…