Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2024

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων

Στην εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) προχωρά  ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο την εξασφάλιση προσβασιμότητας πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτίρια.

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, υπεγράφη το συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών για την εκπόνηση του Σχεδίου, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την ανάδοχο εταιρεία, συμβατικού ποσού 71.920 ευρώ (με Φ.Π.Α), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το συγκεκριμένο Σχέδιο:

  • Σε πρώτη φάση θα εξεταστούν το πλάτος και η ποιότητα επιφάνειας πεζοδρομίων, χαρακτηριστικά ραμπών, χαρακτηριστικά διαβάσεων, ποιότητα όδευσης τυφλών, είδος εμποδίων και η δυνατότητα προσβάσιμης εισόδου σε κοινόχρηστους χώρους και δημόσια κτήρια.
  • Σε δεύτερη φάση θα προσδιοριστούν σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές, καθώς και προσβάσιμες διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων από πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία και με το Σ.Β.Α.Κ του Δήμου.

«Σκοπός μας είναι, ο Δήμος Χαλκιδέων να είναι φιλικός και προσβάσιμος σε όλους, με πολίτες και επισκέπτες που θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς εμπόδια. Το Σ.Α.Π είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που θα μας “υποδείξει” ζητήματα των υποδομών και θα βοηθήσει στην εύρεση χρηματοδοτήσεων, ώστε να πετύχουμε τον στόχο ενός ποιοτικού και ασφαλούς δικτύου μετακινήσεων για πεζούς, μαμάδες με καρότσια και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη Δήμου Ρεθύμνης στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση»

Ο Δήμος Ρεθύμνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέτρα Δήμου Εορδαίας για ανακούφιση των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέριμνα για την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14/6 τα σχολεία του Αγίου Δημητρίου

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και για τελευταία μέρα για φέτος,  όλα τα…