Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2016

 Save the Children: Η κατάσταση για τα παιδιά στη “ζούγκλα” του Καλαί είναι “φοβερή”

Η κατάσταση για τα παιδιά πρόσφυγες στη «ζούγκλα» του Καλαί είναι «φοβερή», εκτίμησε χθες Τρίτη το βράδυ από τη Νέα Υόρκη η πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children, η οποία ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να φροντίσουν για την ασφάλειά τους.

«Είναι φοβερό για τα παιδιά που βλέπουν να φτάνουν εκσκαφείς στο μέρος που ζούσαν επί εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες κάποια», δήλωσε η Κάρολιν Μάιλς πρόεδρος και γενική διευθύντρια της ΜΚΟ στη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά.

Εκτιμώντας ότι περισσότερα από χίλια τα παιδιά βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση στη «ζούγκλα» του Καλαί, την εκκένωση της οποίας έχει ξεκινήσει η γαλλική κυβέρνηση, η Save the Children έχει ήδη ζητήσει από τις γαλλικές αρχές να αναστείλουν τις εργασίες.

Η Μάιλς, τονίζοντας ότι η Βρετανία και η Γαλλία προσδίδουν αυξημένη προσοχή στην τύχη των ασυνόδευτων ανηλίκων, ζήτησε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους κυρίως για τα παιδιά που δεν θα γίνουν δεκτά στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…