Άρθρο Localit 13 Φεβρουαρίου, 2024

Σαμοθράκη: Καταστροφή στο αγροτικό οδικό δίκτυο από την ισχυρή βροχόπτωση

Μεγάλη καταστροφή στο αγροτικό οδικό δίκτυο στη νότια και ανατολική πλευρά της Σαμοθράκης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε, χθες τα ξημερώματα, στο ακριτικό νησί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, χρειάστηκαν μόλις δυόμισι ώρες ισχυρής βροχόπτωσης, η οποία συνοδεύτηκε και από έντονη χαλαζόπτωση, για να καταστραφούν αρκετά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας. «Στη νότια πλευρά του νησιού αλλά και στην ανατολική είναι οι ελαιώνες και πολλά ποιμνιοστάσια, η προσβασιμότητα στα οποία σχεδόν έχει αποκλειστεί σε μερικά σημεία και οι αγρότες μπορούν να τα προσεγγίσουν μόνο πεζή» εξήγησε ο κ. Βίτσας.

Διευκρίνισε, δε, ότι δεν είναι πρωτόγνωρες οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς είναι δρόμοι υπαρκτοί μεν, αλλά που χαράχτηκαν στο παρελθόν χωρίς μελέτες και που λόγω των μεγάλων κλίσεων, των πολυάριθμων ρεμάτων της Σαμοθράκης και της αποψίλωσης, παρασύρονται -σχεδόν διαλύονται- από τα ορμητικά νερά.

 Σε ό,τι αφορά στον χρόνο αποκατάστασης των ζημιών, ο κ. Βίτσας ανέφερε πως ήδη ζητήθηκε η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η οποία άμεσα θα προχωρήσει σε μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτών. Διευκρίνισε, παράλληλα, πως η συντήρηση και αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας είναι βάσει νόμου αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο στην περίπτωση τόσο εκτεταμένων καταστροφών, η βοήθεια της Περιφέρειας -δεδομένου ότι ο Δήμος διαθέτει μόλις δύο μηχανήματα κι έναν χειριστή- είναι αναγκαία. Μάλιστα, όπως είπε, η ανταπόκριση της ΠΑΜΘ σε αντίστοιχα αιτήματα είναι διαχρονικά άμεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λήμνος: Μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες το Σαββατοκύριακο 24&25 Φεβρουαρίου

Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος…