Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2016

Ρύθμιση για το πού τοποθετούνται οι εργαζόμενοι δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν

ΜπαλάφαςΤη δέσμευση ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να τοποθετούνται σε δημοτικές υπηρεσίες οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε δημοτικές επιχειρήσεις που κλείνουν, έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός  Γ. Μπαλάφας σε αντιπροσωπεία δημάρχων.

Η κατάρτιση ρύθμισης κρίνεται αναγκαία καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο περιορίζει την τοποθέτηση των εργαζόμενων αυτών, μόνο σε δημοτικές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν την υλοποίηση δράσεων σχετικών με αυτών που είχαν οι δημοτικές επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Με τη ρύθμιση που θα καταρτιστεί οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τους εργαζόμενους σε όποια δημοτική υπηρεσία έχει κενά και ανάγκες.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Γ. Γ. της ΚΕΔΕ Γιάννης Μουράτογλου,  ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου και ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλαος Κουτσογιάννης.

Η αντιπροσωπεία διατύπωσε το αίτημα να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων Τουρισμού Νάουσας (ΔΕΤ) και Έδεσσας («Καταρράκτες») στους Δήμους, ενόψει εκκαθάρισης των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Ο υφυπουργός αφού ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση, ζήτησε από τους Δημάρχους να απορροφήσουν τους εργαζόμενους σε άλλες Υπηρεσίες των Δήμων και δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου το προσεχές χρονικό διάστημα, για τη μεταφορά εργαζομένων σε Ανώνυμες Εταιρείες των Ο.Τ.Α., που βρίσκονται σε εκκαθάριση ή λύονται, στους Δήμους και τρόπους κάλυψης του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τήνου: Δομή κοινωνικής κατοικίας για στέγαση δημοσίων λειτουργών

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2,93 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου για την επανάχρηση του ακινήτου…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…