Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2019

Ρουμανία: Καταστροφές σε οδικούς άξονες, πτώσεις δέντρων από τους θυελλώδεις ανέμους

Πτώσεις δέντρων και ηλεκτρικών πόλων, καταστροφές σε στέγες σπιτιών και σε αυτοκίνητα, ρωγμές σε τμήματα των οδικών αξόνων και ζημιές σε κτήρια λόγω των ισχυρών ανέμων, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την “εικόνα” του τελευταίου εικοσιτετραώρου σε διάφορες περιοχές της Ρουμανίας που επλήγησαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Περισσότερα από 100 δέντρα έπεσαν στο έδαφος, 36 στέγες υπέστησαν ζημιές και οκτώ ηλεκτρικοί πόλοι καταστράφηκαν, ανακοίνωσε η Γενική Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), προσθέτοντας ότι τα προβλήματα καταγράφηκαν σε 26 σημεία 12 περιφερειών της χώρας και στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με την IGSU, οι υπηρεσίες παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και περισσότεροι από 4.800 πυροσβέστες είναι έτοιμοι να παρέμβουν εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας εξέδωσε τέσσερις προειδοποιήσεις “κόκκινου” κώδικα και εννέα “πορτοκαλί” κώδικα για επικίνδυνα μετεωρολογικά φαινόμενα και ανέμους, η ταχύτητα των οποίων μπορεί να φθάσει τα 120 χιλιόμετρα/ανά ώρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…