Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2016

Ρουάντα: Φωτοβολταϊκά στη στέγη 250.000 σπιτιών ως το 2018

-φωτοβολταϊκάΤην παροχή ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στις στέγες 250.000 σπιτιών μέχρι το 2018, προωθεί η κυβέρνηση της Ρουάντας, σε συνεργασία με βρετανική εταιρεία.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια ενός επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε το 2014. Στόχος είναι μέχρι το 2018  να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια το 70% των νοικοκυριών, μια αύξηση 20% σε σχέση με το 2014.

Πως θα υλοποιηθεί το έργο

Η εταιρεία Ignite Power θα χρηματοδοτήσει το έργο με 50 εκατομμύρια δολάρια. Οι πελάτες θα πληρώνουν κατά μέσο όρο περίπου 5 δολάρια ανά μήνα για ένα μοντέλο ενοικίασης που θα παρέχει ένα ηλιακό σύστημα ικανό να τροφοδοτήσει φωτισμό, ραδιόφωνο, τηλεόραση, και φόρτιση κινητών τηλεφώνων. Μετά από περίπου δύο έτη, η ιδιοκτησία του συστήματος θα περνάει στους χρήστες.

Τα νοικοκυριά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι ένα μείγμα οικιών εντελώς εκτός δικτύου, αλλά και σπιτιών που βρίσκονται στην άκρη του δικτύου.

Το έργο ηλεκτροδότησης αποτελεί μέρος ενός προγράμματος με ορίζοντα το 2020, που επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα από 185 μεγαβάτ σε πάνω από 500 μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Η Ρουάντα σήμερα εκτιμάται ότι παράγει περίπου 10 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας.

Ένα κλειδί για την προώθηση της ενεργειακής υποδομής της Ρουάντα είναι η απομάκρυνση από τη βιομάζα και κυρίως το ξύλο, η οποία εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 80% της παραγωγής. Στόχος είναι να μειωθεί η παραγωγή ενέργειας με βάση την καύση ξύλων στο 50% έως το 2020.

Η Ρουάντα έχει ήδη μία πρώιμη επιτυχία στην ηλεκτροδότηση, παρόλο που ξεκίνησε από πολύ χαμηλό επίπεδο. Η χώρα των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων αύξησε την πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια από 6 σε 16 τοις εκατό του πληθυσμού μεταξύ 2009 και 2012, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία συνεισέφερε στη χρηματοδότηση της προσπάθειας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…