Άρθρο Localit 31 Οκτωβρίου, 2015

Ρώμη: Έκπτωτος ο δήμαρχος εξαιτίας παραίτησης 26 δημοτικών συμβούλων

Ινιάτσο ΜαρίνοΟ δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσο Μαρίνο, εξέπεσε του αξιώματός του, εξαιτίας της παραίτησης είκοσι έξι δημοτικών συμβούλων. Ο κεντροαριστερός δήμαρχος είχε αποσύρει την Τετάρτη την παραίτησή που είχε υποβάλει την 12η Οκτωβρίου, με την ελπίδα να συζητηθεί το πολιτικό του μέλλον σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα όμως αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για να μπορέσει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της πρωτεύουσας της Ιταλίας σε συνεργασία με το κόμμα Αριστερά / Οικολογία / Ελευθερία και ζήτησε από τους συμβούλους του να παραιτηθούν.

«Όσοι με μαχαίρωσαν έχουν όνομα, επώνυμο, και έναν και μοναδικό εντολοδότη», δήλωσε ο Μαρίνο. Για τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές, δεν εννοεί παρά τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας περιορίστηκε να πει από τη δική του πλευρά ότι «δεν υπήρξε καμία συνωμοσία των μεγάρων της εξουσίας κατά του Μαρίνο. Ήταν, απλώς, ένας δήμαρχος που έχασε την επαφή με τους ανθρώπους του, με την πόλη του».

Στην ιταλική πρωτεύουσα αναμένεται να ορισθεί τώρα έκτακτος διαχειριστής στην θέση του δημάρχου, πριν διεξαχθούν πρόωρες δημοτικές εκλογές την άνοιξη του 2016.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…