Άρθρο Localit 14 Ιουνίου, 2022

Ρόδος: 30 υπερσύγχρονοι οικίσκοι ντους και αποδυτηρίων στις παραλίες του νησιού

Τριάντα υπερσύγχρονους και καλαίσθητους οικίσκους ντους και αποδυτηρίων, εγκατέστησε ο Δήμος Ρόδου σε παραλίες του νησιού, με κύριο γνώμονα την αναβάθμιση της εικόνας τους  και την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Η τοποθέτηση ξεκίνησε από τις κεντρικές παραλίες, συνεχίζεται εκτός πόλης και θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

“Πρόκειται για μία πρωτότυπη κατασκευή που έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους επισκέπτες (επαναλαμβανόμενους και μη) αλλά και τους μόνιμους κάτοικους του νησιού, τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη λειτουργικότητά της” όπως αναφέρει ο Δήμος.

Η μελέτη των χώρων ενδιαίτησης και ντους ανήκει στον αρχιτέκτονα μηχανικό  Παύλο Χατζηκωνσταντίνου, ενώ την επίβλεψη των εργασιών για την ορθή τήρηση των σχεδίων των χώρων ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός,  Αντώνης Ζουμπάς.

Ειδικότερα, η μελέτη και κατασκευή των οικίσκων ενδιαίτησης και ντους, εστίασε στην λειτουργικότητα και στην αντοχή τους αλλά και στην εναρμόνισή τους με το φυσικό περιβάλλον, στην αντοχή στο χρόνο και στην καλύτερη δυνατή χρήση, σε περίπτωση που αποφασιστεί μετά από χρόνια, η αντικατάσταση τους ή και η βελτίωση τους.

Για τους παραπάνω λόγους, αποφασίστηκε η χρήση υλικών, τα οποία συνθέτουν μια κατασκευή ανθεκτική στο ιδιαίτερα διαβρωτικό περιβάλλον του παραθαλάσσιου χώρου, αλλά και ανθεκτική στις σκληρές καιρικές συνθήκες, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επίσης, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, απαιτούν την ελάχιστη συντήρηση στη διάρκεια του χρόνου, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως είναι οι παραθαλάσσιοι χώροι.

Δόθηκε επίσης προτεραιότητα στην εξοικονόμηση νερού με την ενσωμάτωση ειδικής τεχνολογίας (μπουτόν ελεγχόμενης ροής) στις ντουζιέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι νέοι οικίσκοι αποδυτηρίων και ντους που σπάνια συναντώνται σε δημόσιες παραλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιτρέπουν λόγω της ιδιαίτερης χωροταξίας τους την ιδιωτικότητα, ενώ εξυπηρετούν και την οικογενειακή χρήση.

Επίσης όπως ενημερώνει ο Δήμος Ρόδου, έχουν προβλεφθεί και οικίσκοι, ειδικά προσαρμοσμένοι για ΑμεΑ.

«Οι νέοι οικίσκοι ντους και αποδυτηρίων αποτελούν ένα πρώτο δείγμα, μία πρώτη αποτύπωση του οράματός μας για την εικόνα του νησιού μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αισθητικής αλλά και της λειτουργικότητας των παραλιών μας.
Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί προϊόν συστηματικής και συντονισμένης δουλειάς. Οφείλεται στην καταλυτική συνδρομή του Αντιδημάρχου μας, Στράτου Καρίκη και στις ενέργειες των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, του αντιδημάρχου Τηλέμαχου Καμπούρη, του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Καρίκη. Η Δημοτική μας Αρχή, με συνέπεια και τηρώντας τις δεσμεύσεις της στο Ροδιακό Λαό, συνεχίζει το έργο της για μία Ρόδο αντάξια των προσδοκιών όλων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…