Άρθρο Localit 10 Δεκεμβρίου, 2021

Ρέθυμνο: Διαδικτυακό “Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία” με θέμα την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Κύκλο ομιλιών με γενικό τίτλο «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία», διοργανώνουν η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τα Ερευνητικά Εργαστήριά της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Δήμο Ρεθύμνης.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Το θέμα είναι: «Εν οίκω και εν δήμω: Διαστάσεις έμφυλης και ενδο-οικογενειακής βίας».
Ομιλητές/τριες:
Βασιλική Πετούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φύλου του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Απόστολος Γ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).
Σχολιάστρια θα είναι η Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Ιατρός, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Κοινωνικής Προστασίας, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων) Ρεθύμνου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει o Ευάγγελος Καραδήμας, Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κύκλου Ομιλιών.

Η βία που συνδέεται με έμφυλα χαρακτηριστικά καθώς και η βία που εκδηλώνεται σε περιβάλλοντα και σχέσεις που τείνουμε να θεωρούμε ότι χαρακτηρίζονται από οικειότητα, τρυφερότητα και ασφάλεια, δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο. Αναδύθηκε όμως με ανησυχητικό τρόπο τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση με την πρόσφατη κατάσταση πανδημίας, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση θα συζητηθούν διαστάσεις των χαρακτηριστικών, της αιτιότητας, της έκτασης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις διεθνείς και εθνικές προσπάθειες αποτύπωσης και μέτρησής του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεύτερη ομιλία του κύκλου μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
https://zoom.us/j/93464315372…

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…