Άρθρο Localit 07 Νοεμβρίου, 2016

Ρέντσι: Οι δαπάνες για την ανοικοδόμηση πρέπει να μείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας

Ρέντσι«Οι δαπάνες για την ανοικοδόμηση μετά τους σεισμούς στην κεντρική Ιταλία  πρέπει να μείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας», δήλωσε  ο Ιταλός πρωθυπουργός  Ματέο Ρέντσι,χθες, ολοκληρώνοντας της εργασίες της «Λεοπόλντα», της  ανοικτής συνάντησης για το μέλλον της κεντροαριστεράς, η οποία οργανώθηκε στην Φλωρεντία.

«Λέω στους δημάρχους της Ιταλίας, ότι μπορούν να ξαναρχίσουν να επενδύουν. Πρέπει να παρέμβουμε και στην Ευρώπη, για να αλλάξει η προσέγγιση στο θέμα της λιτότητας», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Με αναφορά  στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου με το οποίο οι Ιταλοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν  σειρά συνταγματικών αλλαγών, ο Ρέντσι τόνισε ότι «αν κερδίσει το “όχι” θα δημιουργηθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση περιορισμένης δράσης».

«Εμείς που υποστηρίζουμε το “ναι” διαθέτουμε σχέδιο, ιδέες, ορίζοντα για την Ιταλία. Αν κλείσεις σε ένα δωμάτιο τους υποστηρικτές του μετώπου του “όχι”, και τους ζητήσεις να βγουν με μια καινούργια ιδέα στο χέρι, θα μείνουν αιωνίως μέσα», είπε στους υποστηρικτές του ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας και επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…