Άρθρο Localit 03 Αυγούστου, 2018

Ρατσιστική επίθεση με περίστροφο στη Νάπολη

Νέα ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε στην Ιταλία. Χθες βράδυ στις δέκα τοπική ώρα, άγνωστοι τραυμάτισαν, πυροβολώντας στον στο πόδι, πλανόδιο πωλητή από την Σενεγάλη, ο οποίος εργάζεται στη Νάπολη.

Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανάκι και καταζητούνται, ενώ το θύμα είναι είκοσι δυο ετών και ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην Ιταλία, με κανονική άδεια παραμονής.

Μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία ότι οι δυο άνδρες που απομακρύνθηκαν με το μηχανάκι αφότου πυροβόλησαν, έχουν λευκό δέρμα. Για την πρόοδο των ερευνών θεωρούνται βασικής σημασίας οι εικόνες από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής.

Παράλληλα, στην πόλη Πιστόια της κεντρικής Ιταλίας, άγνωστοι, που επέβαιναν σε ποδήλατο, προπηλάκισαν και πυροβόλησαν (ευτυχώς αστοχώντας), έναν εικοσιτετράχρονο πρόσφυγα από την Γκάμπια, ο οποίος φιλοξενείται σε ενορία της Καθολικής Εκκλησίας. «Δεν περίμενα ποτέ να χρησιμοποιήσουν περίστροφο. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελλοί», δήλωσε το θύμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…