Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2025

Πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή

Παρουσίαση αποτελεσμάτων μετρήσεων αερίων ρύπων στη Δραπετσώνα

Συζήτηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις βιομηχανικές δραστηριότητες

Σε μια σειρά δράσεων προχωρά ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει, με στόχο την απομάκρυνση των βιομηχανιών από την περιοχή και την μετεγκατάσταση της Oil-One.

Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη 3 Ιουνίου, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις μετρήσεις των αέριων ρύπων, καθώς επίσης θα συζητηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις βιομηχανικές δραστηριότητες. Την παρουσίαση θα κάνουν, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Μιχαλόπουλος-διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 5 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί πορεία από το δημαρχείο Δραπετσώνας έως τις εγκαταστάσεις της Oil-One.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει: «Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αντιστέκονται στα σχέδια που θέλουν να μετατρέψουν ξανά την πόλη μας σε βάση ρυπογόνων βιομηχανιών. Οι κίνδυνοι για τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας εξακολουθούν να είναι εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι ρυπογόνες βιομηχανίες. Δεν θα επιτρέψουμε να στερήσουν και πάλι από τους κατοίκους της πόλης το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Διεκδικούμε άμεση μετεγκατάσταση της Οil One και των άλλων ρυπογόνων βιομηχανιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις διήμερες κινητοποιήσεις στις 3 και 5 Ιουνίου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πύλης: Ιατρείο στο Γαρδίκι και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Αθαμανία

Δύο σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την υγειονομική φροντίδα, την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Κέα ως Υδρούσα»: Έκθεση και δράσεις στην Κορησσία

Ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνει την έκθεση «Η Κέα ως Υδρούσα- Μύθοι, Μνήμες, Πηγές και Διαδρομές…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Μυτιλήνης: Δωρεάν ξεναγήσεις σε επισκέπτες

Δωρεάν ξεναγήσεις σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Μυτιλήνης οργανώνει και αυτό…