Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2023

Πρωτοβουλία Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Φρέντι Μπελέρη

Πρωτοβουλία για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Η τροπή της υπόθεσης της δίωξης του μειονοτικού δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη παραβιάζει το κράτος δικαίου. Η μη αποφυλάκισή του και η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του με στόχο την έκπτωσή του από το αξίωμά του δεν αφήνουν κανέναν μας ασυγκίνητο, καθώς συνιστούν εξελίξεις που απέχουν από κάθε έννοια κράτους δικαίου. Έχουμε χρέος ως Έλληνες αλλά και ως άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης να κινητοποιηθούμε. Για τον λόγο αυτό ενώνουμε και τη δική μας φωνή -τη φωνή της Θεσσαλονίκης- με όλους όσοι ζητούν την αποκατάσταση του Φρέντι Μπελέρη.

Ως Δήμαρχος της πόλης αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα. Άμεσα θα αποστείλουμε ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις αδελφοποιημένες με τη Θεσσαλονίκη πόλεις ανά τον κόσμο, για να συμβάλουμε στη διεθνοποίηση του ζητήματος, με στόχο την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Οικουμενικός Ελληνισμός, η Ελληνική Πολιτεία αλλά και όλοι οι δήμαρχοι της χώρας είμαστε μαζί του, είμαστε δίπλα του».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…