Άρθρο Localit 18 Μαρτίου, 2021

Πρώτη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας της ΕτΠ για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Υπό την προεδρία του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου, Herman Van Rompuy , συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά, μέσω τηλεδιάσκεψης, η ειδική ομάδα προσωπικοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «η Ειδική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αποτελείται από διεθνείς προσωπικότητες, των οποίων οι γνώσεις και οι εμπειρίες, αλλά και η δέσμευσή τους στις κοινές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν εχέγγυα στην προσπάθεια που κάνουμε να μεγιστοποιήσουμε τη συμβολή των Περιφερειών και των Δήμων στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

«Θέλουμε και οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία θα βγει από τη Διάσκεψη αυτή ενισχυμένη σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, οι τοπικές κοινωνίες όλης της Ευρώπης, να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον και να ακουστούν οι φωνές όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το στόχο θα τον πετύχουμε με τη συμβολή αυτής της Ειδικής Ομάδας κορυφαίων προσωπικοτήτων, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την αποδοχή της πρότασής μου να συνδράμουν το έργο των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία», πρόσθεσε.

Στην ειδική ομάδα συμμετέχουν εκτός του κ. Herman van Rompuy οι: Joaquin Almunia (Ισπανία), πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Ανταγωνισμού και Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, Tomasz Grzegorz Grosse (Πολωνία), κοινωνιολόγος, Πολιτικός Επιστήμονας και Ιστορικός, Rebecca Harms (Γερμανία) μέλος του Συμβουλίου Αειφορίας της Volkswagen, πρώην ευρωβουλευτής, Silja Markkula (Φινλανδία) πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, Maria Joao Rodrigues (Πορτογαλία) πρόεδρος του FEPS (Ίδρυμα Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Σπουδών) και Ανδρούλα Βασιλείου (Κύπρος), Ευρωπαία επίτροπος για την Παιδεία τον Πολιτισμό και τη Νεολαία την περίοδο 2010 – 2014, όπως και για την Υγεία (την περίοδο 2008 – 2010).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 18 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γερμανία: Στην Πίρνα της Σαξονίας εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος με την υποστήριξη του ακροδεξιού κόμματος AfD

Ο Τιμ Λόχνερ έγινε χθες, Κυριακή, ο πρώτος δήμαρχος γερμανικής πόλης ο οποίος εκλέγεται με…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 24 Αυγούστου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίλυση της υπόθεσης Μπελέρη ζητά το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών

Την ελπίδα για ταχεία επίλυση της υπόθεσης του Φρέντι Μπελέρη, ώστε να μπορέσει να ορκιστεί…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 17 Ιουλίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισπανία: Ποδηλατόδρομοι, λεωφορειολωρίδες και ζώνες χαμηλών εκπομπών στο στόχαστρο των πόλεων όπου κυβερνά η δεξιά σε συνεργασία με το ακροδεξιό Vox

Θέλοντας να υπογραμμίσει τα ‘πράσινα’ διαπιστευτήρια της πόλης Βαγιαδολίδ, η υπουργός Περιβάλλοντος της Ισπανίας Τερέσα…